Bun venit!
Aceasta casa este amplasata la "granita" dintre Corbeanca si Balotesti, in satul Saftica. Accesul la casa este similar cu cel pe care se face accesul catre Colina Lac din Corbeanca sau alte ansambluri din zona.
Si DA, afirmatia "probabil cea mai buna casa pe care o poti cumpara", este justificata. Rolul fotografiilor este sa va atraga atentia asupra acestei proprietati, in timp ce aceasta detaliere a caracteristicilor si avantajelor ei, are rolul de a va convinge ca veti face cea mai buna alegere. Iar vizita pe care o veti face la proprietate sa conteze doar ca verificare a celor ce se regasesc mai jos, in timp ce decizia de achizitie este deja luata inainte de vizionare.
Asadar, permiteti-mi sa argumentez mai jos DE CE VETI CUMPARA aceasta CASA.
1. Suprafata si compartimentare
De departe, una dintre cele mai bine gandite case. Un raport excelent intre suprafete si impartirea lor. Este o casa mare, perfect dimensionata pentru o familie, ce ofera spatii generoase, luminozitate, intimitate si utilitate. Avem urmatoarea compartimentare:
-la parter, un hol spatios, lat, larg, iar din acest hol, pe mana stanga avem biroul/dormitor, urmat de o baie cu spatiu de depozitare atasat, apoi in dreapta avem living-ul ce continua cu locul de luat masa, bucataria separata, insa unita cu zona de zi; in spatele bucatariei avem o camara, iar de aici se face accesul in garaj; comod, elegant, modern, vii acasa, parchezi masina si cobori direct in garaj, in timp ce de aici intri in casa direct cu sacosele de cumparaturi; din living, avem acces pe terasa acoperita;
-catre etaj, accesul se realizeaza pe o scara inalta, lata, cu trepte egale, usor de parcurs, cu loc de odihna la jumatatea distantei; scara se opreste in holul de distributie de la etaj, iar etajul este format din doua dormitoare de dimensiuni egale, despartite de o baie ce le deserveste, urmate de un dormitor matrimonial cu dressing propriu si baie.
Atat la parter cat si la etaj, avem cate o terasa acoperita in suprafata de cate 20 mp.
Pentru cei interesati de cifre, este de mentionat ca dormitorul matrimonial are peste 25 mp (plus dressing si baie), ca dormitoarele au 15 si 17 mp, ca baile de la etaj au 7 respectiv 11 mp, in timp ce la parter avem living de 40 mp, bucatarie de 15, birou de 12 si baie de 4 mp.
Garajul are si el 30 mp.
Suplimentar, avem camera tehnica, dar despre ea discutam ceva mai tarziu.
2. Constructia
Structura de beton, cu cadre si grinzi din beton, zidarie din caramida. Izolata exterior cu termosistem de 10 cm, cu tencuiala decorativa peste. Grosimea placii de beton a fost calculata in raport cu nivelul de rezistenta necesar, dar si in asa fel incat sa confere elasticitate casei.
Casa este ridicata fata de nivelul solului, pentru a o projeja de eventuale probleme de panza freatica, iar nivelul terenului este si el ridicat cu 50 cm fata de terenurile invecinate.
Sistemul de incalzire este in pardoseala, cu portprosoape in bai, cu izolatie intre niveluri, cu izolatie pe placa.
Distribuitoare pe instalatie pe fiecare nivel, cu pompe pe instalatie.
Intre etaj si pod, avem planseu din beton, iar podul este circulabil, izolat si cu posibilitate de a prelungi scara si a face mansarda. Izolatie avem atat peste planseu, cat si sub acoperis, cu vata bazaltica.
Instalatia sanitara este realizata din cupru, la fel si cea electrica.
Casa este solida, trainica, puternica.
3. Utilitatile
-avem racord la reteaua de canalizare publica; suplimentar, fosa septica ecologica, cu clapeta de sens, cu doua guri de vizitare;
-avem racord la reteaua de apa publica; cu statie de dedurizare, sistem de filtrare a apei, filtre de apa Blue de 20 inch, filtru carbon activ care filtreaza apa la 5 microni; suplimentar, put forat la 25 m adancime, sistem de stropire automatizat; apa din put este folosita cu precadere pentru udat gradina;
-avem racord la reteaua electrica;
-avem contract de salubrizare;
-avem retea CATV.
4. Sistemele de incalzire
Casa dispune de 2 sisteme de incalzire si alimentare cu apa calda.
a. Centrala pe peleti
Model EcoHornet de 30Kw, cu buncar de peleti de capacitate o tona, montata in 2010.
Este o centrala mare, economica si care se poate programa pe durate si programe de functionare.
b. Centrala electrica
Un Bosch de 24 kw, din 2021.
Cele doua sisteme functioneaza independent sau impreuna, deoarece atunci cand temperatura apei scade sub 36 de grae, porneste centrala electrica pentru a sutine centrala pe peleti.
In timpul verii functioneaza doar cea electrica, deoarece se alimenteaza direct din panourile solare.
Marele plus: panourile solare!
Prevazute pentru a alimenta centrala electrica, ele au rolul de a produce energie gratuita pentru funtionarea casei. Invertorul si aplicatia folosite sunt Huawei.
Anul trecut panoruile electrice au produs 3600 de kw, din care 1000 au fost injectati in retea, existand (ATENTIE!) contract de prosumator!
Astfel, functionarea intregii case (cu plita si cuptor electic, cu doua masini de spalat, cu uscator de rufe folosit permanent), plus incarcarea constanta a masinii electrice a familiei, au dus la costuri medii de 300 de lei pe luna! Da, ati citit bine: apa calda, caldura, incarcare masina: 300 de lei pe luna!
Imaginati-va doar cum e sa sa vina factura de energie electrica si pe ea sa scrie: minus 800 de lei! Nu-i asa ca suna minunat?
Evident, retea 380 V, dar asta stiati deja, nu ai cum altfel. Contractul de prosumator cu putere avizata de 25kw.
5. Locatia si vecinii
Suntem in Saftica. In planul doi fata de DN1, in asa fel incat scapam de "zumzetul" de pe "national", dar avem si accesul rapid catre el. Avem drum asfaltat pana la intrarea pe drumul de servitute, cale de trei curti. La mica distanta avem padurea si lacurile dinspre Corbeanca.
Pentru ca suntem pe parte cu Corbeanca, accesul catre casa se face fie prin DN1, fie prin Corbeanca.
Pana la DN1 Value Center (la mall pe scurt si la Carrefour) avem un drum de 3 minute cu masina. In jur avem restaurante, de unde poti comanda mancare sau unde poti iesi seara sa iei masa.
Mega Image in apropiere. Lidl la fel.
Suntem intre case. Vecinii sunt excelenti. In spatele casei avem o familie extinsa, parinti si copii, in total 3 case, langa avem un preot si un colonel de la "Pompieri". Toate casele au curti generoase, cu vegetatie, cu pomi fructiferi. Toate casele sunt amplasate la distanta una de alta, gradul de intimitate este maxim.
Drumul de acces este amenajat, pietruit, intretinut.
De acasa si pana la Piata Presei avem medie de 25 de minute zilnic. Sigur, exista exceptii, atunci cand sunt lucrari sau accidente pe DN. Pana la Baneasa faci 12 minute, iar pana la aeroport 6 minute
Cei care locuiesc in zona apreciaza linistea, calmul zonei, vegetatia, plimbarile lungi cu bicicletele prin padure si de-a lungul lacurilor. Si faptul ca oamenii se cunosc intre ei, se saluta, se respecta si se ajuta reciproc. Pe strada pe care se face accesul la casa, pana si pe noi ne-au invatat vecinii. Ne salutam, ne zambim cand ne intalnim. Oameni astia par tare fericiti aici!
6. Flexibilitatea terenului
Ati citit probabil ca avem un teren total de 1000 mp. Cu tot cu amprenta casei. Noi credem ca este fix suficient. Pentru ca ai loc pentru a parca cate masini vrei, pentru ca ai spatiu verde suficient (mai ales cand trebuie tunsa iarba, pare si mai mare), ai loc de joaca pentru copii, ai magazie, ai garaj, ai casa....dar daca vrei si mai mult, atunci rezolvam si asta! Pentru ca proprietarii detin si terenul lipit, de 500 mp, pe care il poti achizitiona cu pretul de 50.000 Euro si iti poti mari proprietatea cu inca 50%!
Daca vrei. Sau daca te gandesti sa aduci pe cineva drag aproape, asa cum de altfel si ei s-au gandit cand l-au cumparat. Poate vine si fratele langa tine sau poate vin nasii sau parintii. Au unde, asta e important.
Pentru ca nimeni nu cunoaste o casa mai bine decat cei care locuiesc in ea, am adresat proprietarilor doua intrebari.
Iata intrebarile, dar si raspunsurile primite.
Prima intrebare:
Daca ar fi sa bifati 3 avantaje majore ale casei, care ar fi ele?
R:
1. Ai atata intimitate, liniste si aer curat, desi ajungi la fel de repede in centru, daca nu chiar mai repede, ca din majoritatea cartierelor din Bucuresti.
2. Petreci foarte mult timp in curte, inclusiv in timpul saptamanii, dupa orele de birou, pentru ca nefiind casele inghesuite, ai soare pana la orele 20:30, cel putin.
3. Fiind o casa cu suprafata mare, inclusiv in zilele ploioase copii au destul loc sa se joace.
A doua intrebare:
Din punctul vostru de vedere, cum ar trebui diferentiata aceasta casa in promovare? Ce ati scoate voi in evidenta in fata potentialilor cumparatori?
R:
Prin multiplele imbunatatiri aduse, ce au scazut foarte mult costurile de intretinere a casei, mai mici ca la apartamentul de 3 camere pe care il avem in Bucuresti.
Este o proprietate ce iti permite lejer sa faci un concediu de 2 saptamani acasa si sa te simti ca la munte sau la mare.
Structura casei in sine iti ofera un sentiment de siguranta chiar si in caz de cutremur, iar faptul ca avem curtea cu 50 cm mai sus fata de vecinii din spate, clar ne protejeaza de inundatii.
Sunt sigur ca multi dintre dumneavoastra v-ati regasit in aceasta casa. Si poate cu ochiul mintii v-ati vazut deja locuind aici, bucurandu-va de toate aceste avantaje descrise. Poate este exact casa pe care o doreati, casa care va trebuia.
Pentru ca, nu-i asa, cine nu vrea o casa mare, frumoasa, bine facuta, dar extrem de economica? Cine nu vrea sa "profite" de soare si de avantajele tehnologiilor moderne, avand in acelasi timp back-up pentru situatii neprevazute?
Cine nu-si doreste liniste, intimitate, natura, dar sa aiba totusi utilitati si confort?
Cine nu si-ar dori o masina electrica in curte, fara grija statiilor de incarcare?
Cine n-ar vrea sa-si vada copiii jucandu-se fericiti in curte, in siguranta, in liniste, in aer curat?
Eu cu siguranta imi doresc. Si ca mine sunt sigur ca mai sunt si altii. Si mai stiu sigur, ca si actualii proprietari si-au dorit asta.
Inevitabil, apare intrebarea normala: dar atunci, cum de vand proprietarii casa?
Ei bine, ei au trait aici cele mai fericite clipe din viata lor. Cei doi copii au crescut aici. S-au bucurat. Au copilarit. Cand proprietarii au cumparat, au intentionat sa isi aduca si rudele alaturi. Intre timp, fratele s-a mutat cu job-ul in alta tara si a decis ulterior sa se stabileasca acolo. Apoi, parintii, au luat aceasi decizie, de a se muta in alta tara. S-au retras, pensionari, au ales meleaguri mai calde si mai prietenoase. Asa ca a ramas goala casa din Bucuresti. Pe care au decis sa o renoveze si sa se mute acolo. Copii au programul complex, proprietarii lucreaza mult (au avansat in job-urile lor), parintii care ii puteau ajuta au parasit tara. De aici, decizia de mutare. Care nu este simpla si lipsita de regrete. Dar este asumata.
Sper ca am raspuns in detaliu oricarei intrebari sau nelamuriri pe care un client ar putea s-o aiba. Dar daca nu, cu siguranta reusim impreuna cu proprietarii sa raspundem, dupa vizionare.
Daca v-a cucerit proprietatea, eu sper din tot sufletul sa va calificati pentru statutul de nou proprietar al ei. Adica sa fie ce va doriti, sa aveti nevoie de ea si sa aveti bugetul necesar pentru a o achizitiona. Ce va pot eu garanta? Ca nu veti regreta alegerea facuta!
Va astept asadar cu drag, cu usile deschise, sa pasiti intr-o noua etapa fericita a vietii dumneavoastra de familie.